Geglaceerde kip

Geglaceerde kip

Geglaceerde kip

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

8 kipdelen (drumsticks en kipkarbonades) met vel
zout, peper
1 tl fijngesneden muntblaadjes
1 ui, fijngesneden
1 rijpe tomaat, ontveld
3 el (rozemarijn0 honing
3 el sojasaus
1 tl gemberoeder
½ tl gemalen komijnzaadjes
zout, peper
sap van 1 limoen
40-50 gr boter of margarine

Bereiden

Bestrooi de kipdelen met zout en peper.
Pureer in een blender of keukenmachine de muntblaadjes samen met de ui, tomaat, honing, sojasaus, gemberpoeder, komijn, zout en peper tot een smeuïg mengsel. Wrijf de kipdelen hiermee in en laat ze 4-6 uur marineren in de koelkast (of een nacht). Rooster de kipdelen daarna circa 15 min onder de grill of op de barbecue, of circa 30 min in een hete oven van 180- 200 graden lichtbruin en gaar.
Verwarm de rest van de marinade met het limoensap en klop de boter erdoor tot er een luchtige saus ontstaat. Serveer de saus bij de kip.
Lekker met gekarameliseerde worteltjes. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus